• Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
Леди > 05/10 > Трудоголіки частіше хворіють на астму та страждають від нервового виснаження

Трудоголіки частіше хворіють на астму та страждають від нервового виснаження

28.05.2010 09:38 Здоров'я

altБагато працювати - не завжди корисно для здоров'я

Учені в Німеччині провели ряд досліджень і виявили залежність між появою астми у людей і тим, наскільки нервова у них робота. В результаті експериментів стало ясно, що ризик розвитку астми збільшується практично до 40% у тих людей, хто напружено працює. А якщо ці трудоголіки не можуть розслабитися і вдома, то їх шанси помітно збільшуються.

Протягом 8 років група вчених з Гейдельберзького університету в Німеччині стежила за станом здоров'я 5000 жінок і чоловіків у віці від 40 до 65 років. На початку дослідження кожного добровольця опитували про те, який спосіб життя він веде і яке його фізичне здоров'я. У першу чергу, вчених цікавила наявність або відсутність у добровольців астми. Також вони з'ясовували, наскільки робота цих людей пов'язана зі стресами.

Після закінчення експерименту учені повторили перевірку і з'ясували, що за 8 років у респондентів астма стала зустрічатися на 40% частіше. При цьому хворі стали більше скаржитися на тривалість робочого дня, на жорсткі графіки і погані умови праці. Багато хто говорив про те, що відчуває нервове виснаження і не може розслабитися після роботи вдома.

Дабы избежать нервного срыва обязательно необходимо отдыхать. Почему бы вам не посетить во время вашего отпуска такой город как Ялта! Белый песок, чистое море, нежное солнце - что еще может быть полезней и приятней для вашего организма!