2-річний хлопчик індонезійська став залежним від сигарет після того, як його батько дав йому першу сигарету в 18 месяцев.Арді Різа живе в рибальському селі Південної Суматрі в Індонезії.
Дані Центрального статистичного агентства показали, що 25 відсотків індонезійських дітей у віці від 3 до 15 років вже пробували курити сигарети, а 3,2 % з них є активними курцями.По даними агентства, відсоток п'яти-дев'ятирічних курців збільшився з 0,4 % в 2001 році до 2,8 % у 2004 році.
Батько маленького курця, Мохаммад Різа, говорить: "Я не турбуюся про його здоров'я, він виглядає здоровим. Він плаче і впадає в істерику, якщо ми не дозволяємо йому палити. Він залежний". Сето Муліаді, голова Комісії по захисту дітей в Індонезії, звинувачує агресивну рекламу тютюну і батьків, які палять. "Закони про захист дітей та пасивних курців мають бути введені безпосередньо в цій країні", - сказав він.
Закон про здоров'я, прийнятий в 2009 році офіційно визнає, що куріння викликає звикання, і коаліція по боротьбі з курінням наполягає на більш жорстких обмеженнях щодо куріння в громадських місцях, заборону на рекламу і більше попереджень про шкоду здоров'ю на упаковках сигарет.Однак законопроект по боротьбі з тютюнопалінням застопорився через опозицію з боку тютюнової промисловості. Законопроект передбачає заборону на рекламу сигарет і спонсорство, заборону на куріння в громадських місцях, і додавання страхітливих графічних зображень на сигаретні упаковки.
Бенні Вахіуді, високопоставлений чиновник у міністерстві промисловості, заявив, що уряд приступив до здійснення плану по обмеженню числа курців. Кількість вироблених сигарет знизилася до 240 млрд. сигарет цього року з 245 млрд. в 2009 році. "Уряд усвідомлює вплив куріння на здоров'я і прикладає зусилля для зниження виробництва сигарет, збільшуючи податки та обмежуючи куріння", - говорить він. Муліаді говорить, що заборона на рекламу має ключове значення для зменшення курячих дітей та підлітків. Минулого місяця одна тютюнова компанія була змушена відкликати своє спонсорство концерту поп-зірки після протестів учасників антитютюнової групи. Тим не менше, введення антиникотинового режиму буде вкрай затруднене в Індонезії, третій за величиною країні споживачу тютюну в усьому світі.
Каталог услуг. О компании, ее услугах.
all-billboards.ru