• Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
Леди > 05/10 > Стрес на роботі шкідливий для жіночого здоров'я

Стрес на роботі шкідливий для жіночого здоров'я

18.05.2010 09:25 Здоров'я

altМедики стверджують, що стрес, який відчуває жінка на роботі, погано позначається на її здоров'ї. У першу чергу він позначається на серцево-судинній системі. Так вважають в Датському Центрі Здоров'я. За їхньою статистикою,  у жінок, робота яких пов'язана зі стресом, ризик розвитку серцево-судинних захворювань зростає на 50%.

Медики зібрали дуже багато даних, адже їх дослідження тривали приблизно 15 років. Всього участь в дослідженні взяли 12 тисяч мешканок Данії. Вік випробовуваних становив від 45 до 64 років. Велика частина досліджуваних працювала в медичній сфері. Правильна робота цих жінок гарантує здоров'я інших людей, і тому ці  жінки часто працюють, відчуваючи стрес.

До цього моменту лікарі вважали, що жіночий гормон естроген служить захистом жінок від негативного впливу на серце. 50% ризику - це максимальна величина. Такого значення ризик досягне в тому випадку, якщо крім стресової роботи жінка курить, погано харчується, а також веде малорухливий спосіб життя. До речі, стрес сам по собі провокує у жінок схильність до шкідливих звичок.

Данські медики опублікували свою роботу в журналі Occupational And Environmental Medicine. Ще один висновок крім стресу, який зробили вчені в своїй статті - у жінок після 60 років ризик розвитку захворювань серця нижчий, ніж у молодих.

Телекарта

Справочная информация. Аннотации каналов.

maksfer.ru