• Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
Леди > 06/10 > Жіночий організм вибірковий стосовно чоловічого сім'я

Жіночий організм вибірковий стосовно чоловічого сім'я

25.06.2010 18:04 Здоров'я

altЖіноче тіло несвідомо вибирає сперму тільки певної якості, дозволяючи насінню окремих чоловіків досягати мети, тобто приводити до успішного зачаття. Це не залишає жодних шансів конкурентам і виключає можливість створення відповідної пари, заявляє австралійський дослідник.

Професор з Університету Аделаїди Сара Робертсон впевнена: сперма містить в собі сигнальні молекули, які активізують імунні зміни в жінці, що дозволяють ухвалити дане насіння.

Проте навіть начебто зовсім здорове насіння не в змозі запустити ці зміни, тому виникає припущення, що жіноча репродуктивна система може бути вибірковою, якщо справа заходить про партнера.

Виходить, чоловік дає інформацію, яка збільшує шанс зачаття, а у жіночому тілі при цьому є могутній контролюючий механізм, якому потрібно впевнитися, що сперма гідна запліднити яйцеклітину.

Збої бувають, коли сигнали, які надходять від насіння, недостатньо сильні, або, коли жіноча репродуктивна система занадто вибіркова. За зауваженням Робертсон, спермі, швидше за все, не вдасться запліднити яйцеклітину, якщо раніше (протягом останніх трьох місяців) в жіночий організм не потрапляло насіння. Професор сподівається продовжити свої дослідження в даній сфері, щоб знайти нові способи лікування безпліддя і викиднів, адже існуюча нині система небездоганна.