Науковці впевнені: IQ дитини безпосередньо залежить від її здоров'я. Останні дослідження показали: інфекційні захворювання негативно впливають на розумові здібності, порушуючи розвиток людського мозку, відзначає "Інформнаука".
У 2002 році вийшла книга "IQ і здоров'я націй" авторства психолога Річарда Лінна Лінн з Університету Ольстера і політолога з фінського університету Тампере. У книзі він наводив точні дані, що стосуються IQ у 81 країні і приблизні по 104 країнам. При цьому робилися спроби зв'язати рівень IQ зі здоров'ям нації.
У новому дослідженні Крістофер Еппіг, біолог з Університету Нью Мексико і його колеги припустили, що IQ пов'язане в першу чергу з інфекційними захворюваннями. Вчені назвали свою ідею "гіпотеза паразитарного стресу". Їх теорія полягає в тому, що діти, у яких є паразити, витрачають більше енергії на боротьбу з інфекціями.
При цьому під паразитами вчені мають на увазі як живучих в кишечнику черв'яків, так і бактерії і віруси. В результаті у дітей не вистачає енергії для нормального розвитку мозку. Тому в країнах, де багато інфекційних захворювань, середній IQ буде нижчий, вважає Еппіг.
Щоб перевірити це припущення, дослідники статистично проаналізували зв'язок між опублікованими даними по IQ і даними з інфекційних захворювань Всесвітньої Організації Охорони здоров'я, розглянувши 28 захворювань, включаючи малярію, гепатит, правець. Також був перевірений можливий зв'язок з іншими факторами типу харчування і температури. У підсумку з'ясувалося, що саме інфекційні захворювання показали найбільш явний зв'язок з рівнем IQ. Так, паразити вносять приблизно 67% у варіацію IQ.
Регистрация фирм. Юридическое обслуживание предприятий.
regforyou.ru
Вентиляторы, дымососы, двигатели, насосы и пр. База данных.
teplodar.in.ua