• Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
Леди > 08/10 > Киснева упаковка робить м'ясо жорстким і прогірклим

Киснева упаковка робить м'ясо жорстким і прогірклим

20.08.2010 14:04 Кулинария

altЗа даними Федерального інституту оцінки ризиків в Німеччині, свіже м'ясо, яке упаковується в атмосферу з підвищеним вмістом кисню, швидше псується.

Упаковки з таким м'ясом зазвичай мають маркування «Упаковано у захисному середовищі». Робиться це з метою тривалого збереження червоного кольору, асоційованого у споживача зі свіжим м'ясом. Однак контакт жиру з киснем приводить до затвердіння продукту і його швидкого псування.

Німецький Союз захисту прав споживачів вже наполягає на забороні використання цього способу упаковки. Проте, провідні супермаркети, як Lidl, Edeka і Aldi, наполягають на тому, що кисень пригнічує розвиток мікробів, що служить тривалому збереженню якості м'яса.


Здоровье


Обзор видео